АУДИЦИЈА ЗА НОВЕ ЧЛАНОВЕ ХОРА СВЕТИ РОМАН МЕЛОД

Црквени хор „СВЕТИ РОМАН МЕЛОД“

почиње са радом 1999. године при храму Светог Вазнесења Господњег у Суботици. Основна делатност Хора је неговање православне духовне музике, световне као и музике других народа. Хор можете чути  на недељним и празничним Литургијама у Храму Светог Вазнесења Господњег у Субоици као и на многим градскеим свечаностима, фестивалима и културним догађајима од значаја за очување традиције хорског певања које у Суботици датира још од краја 19. века.

Значајне награде:

  • Повеља за учешће на престижном међународном фестивалу „Златна вила“ Приједор у мају 2016. године
  • Сребрна плакета на првом фестивалу хорова у Херцег Новом, октобар 2015. године. Након овог фестивала хор је имао част да учествује на дванаестом по реду фестивалу

„Бањалучки хорски сусрети“ такође у октобру.2015. године у Бања Луци.

  • На фестивалу „Хорови међу фрескама“ године осваја престижну награду „Војислав Илић“ за аутентично извођење духовне музике.
  • Златнa медаљa на међународном фестивалу хорова „Мајске музичке свечаности“ у Бијељини 2012. године где је проглашен победником категорије.
  • У 2011. години Хор осваја две значајне награде: трећа награда на међународном фестивалу “Глас Београда”, затим, златна медаља на фестивалу “Мајске музичке свечаности” у Бјељини у Републици Српској на којем је проглашен је за најбољи хор у категорији камерних хорова. Хор је имао и ту част да учествује на Литургији и Парастосу посвећеном композитору Ст. Ст. Мокрањцу у Београду, поводом обележавања стогодишњице његове смрти 28. септембра 2014. године где је учествовало преко 1000 певача из целе Србије.

Свеке године Хор организује Традиционални Хуманитарни новогодишњи концерт 14. јануара у Суботици почевши од 2010. године.

Године 2014. издат је први ЦД под називом «Славопој».

На  поклоничким путовањима Хор је обишао већину  манастира на  Фрушкој Гори, централној и јужној Србији (попут манастира Студеница, Ђурђеви Ступови, Милешева, Црну Реку и др.). Ван граница наше земље Хор је био у Русији (2010), Мађарској (2011), Шведској (2013), Аустрији (2014), Републици Црној Гори и Републици Српској (2015). Хором од оснивања до данас диригује професор Драгана Николић.

audicija plakat 2016 OK