САОПШТЕЊЕ: Eпископ бачки г. Иринеј посетио председника Покрајинске владе

Eпископ новосадски и бачки г. Иринеј посетио је, на празник Покрова Пресвете Богородице, 1/14. октобра 2016. године, председника Покрајинске владе господина Игора Мировића.

Епископ Иринеј и председник Мировић су били сложни у мишљењу да су односи државе и Српске Православне Цркве веома добри, као и да је општа потреба нашег народа даље одржавање поверења и неговања односа међусобног уважавања и помоћи.

У разговору је било речи о томе да ће Покрајинска влада посебну пажњу посветити организовању предстојећих великих скупова, које ће у Новом Саду организовати Српска Православна Црква. Разговарало се и о обнови Православних храмова у Епархији бачкој.

Епископ Иринеј је изразио задовољство чињеницом да је Нови Сад понео титулу европске престонице културе за 2021. годину и указао на значај овог догађаја.

Председник Покрајинске владе је информисао Епископа бачког о иницијативи да се у Новом Саду установи Музеј присаједињења Војводине Србији и током сусрета затражио мишљење и благослов за такву иницијативу.

Господин Мировић је Епископа дочекао заједно са покрајинским секретаром за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама, господином професором Мирославом Штаткићем и господином Мирославом Илићем, помоћником покрајинског секретара за културу, који је задужен за односе са Црквама и верским заједницама.

У пратњи Епископа Иринеја био је протопрезвитер Владан Симић, секретар Епископа бачког и секретар Епархијског управног одбора Епархије бачке.

ФОТО АЛБУМ

Извор: Радио Беседа