ЦРКВЕНИ ХОР СВЕТИ РОМАН МЕЛОД У ТЕМИШВАРУ

Црквени хор Свети Роман Мелод из Суботице, по благослову Његовог Преосвештенства Епископа бачког г Иринеја, учествовао је, на празник Светог Јована Златоустог, 26. новембра 2016. године, на једнаестим Данима српске културе у Темишвару у Румунији, на највећем догађају српске заједнице у овој земљи.

Манифестација, која је организована једанаести пут, под окриљем Савеза Срба у Румунији и Генералног конзулата у Темишвару, уз подршку Владе Румуније, обухвата разне музичке, фолклорне, ликовне, филмске садржаје као и књижевне вечери, промоције и изложбе, на радост српског народа у Румунији.

У вечери посвећеној музици, у Српској Саборној цркви наступили су Певачко друштво Преподобни Рафаило Банатски из Зрењанина, са диригентом Сенком Милисављевић, Хор Српске Саборне цркве из Темишвара, под вођством Јоце Бугарског и Црквени хор Свети Роман Мелод из Суботице, са диригентом проф. Драганом Николић.

Својим појањем чланови оба хора из Србије улепшали су Литургију, у недељу 27. новембра 2016. године, на празник Светог апостола Филипа-Божићне покладе.

У оквиру посете Румунији, чланови црквеног хора Свети Роман Мелод из Суботице, посетили су тужни призор при Српском православном манастиру  Бездин у коме се налазе мошти Светог Кирила као и Чудотворна икона Богородице Бездинске, манастир Румунске православне цркве Бодрог, Музеј Епархије темишварске који садржи огромно књижевно и црквено богатство као и Румунску саборну катедралу у Темишвару у коме се чувају  мошти Светог Јосифа Темишварског.

ФОТОГРАФИЈЕ