ПРОМОЦИЈА ЗБИРКЕ ДЕЧЈИХ ЛИТЕРАРНИХ РАДОВА „ПРЕД ИКОНОМ”

У четвртак, 8. јуна 2017. године, у 19:30 часова, одржана је свечана промоција збирке дечјих литерарних радова, у ОШ Светозар Марковић – Тоза у Новом Саду. Деца су прочитала своје песмице и молитве, посвећене Светом Сави и Пресветој Богородици. Дворана је била препуна, а атмосфера веома емотивна. Родитељи су до суза проживели произношење дечјих молитвених уздаха.

После уводног поздрава, присутнима се обратио директор школе Петар Наранчић, са одушевљењем поздравивши промоцију. Затим је поздравну беседу изговорио протојереј Жељко Латиновић, у име Катихетског одбора Епархије бачке. Отац Жељко је нагласио да су оваква сабрања снажна потврда, да је упркос свим животним тешкоћама ипак лако издржати до краја. Јер књига носи наслов Пред иконом, а у православној теологији икона је увек сматрана прозором ка вечности.

Промоцију збирке, својим певањем украсио је и хор полазника верске наставе. Сви ученици су били срећни, поносни и изнад свега Богу благодарни. Вероучитељица Данијела Гашић захвалила се свима који су допринели да ова збирка настане, истичући да су управо ова деца-песници, најлепши плодови њеног рада и један од најбољих начина за остваривање мисије коју јој је Света Црква поверила.

ФОТО АЛБУМ