Видовдан у Штутгарту

На празник Светог великомученика кнеза Лазара косовског – Видовдан, 28. јуна 2017. године, Његово Преосвештенство Епископ бачки г. Иринеј  служио је свету Литургију, у храму Сабора српских светитеља у Штутгарту.

Уочи празника, служено је вечерње богослужење које је предводио Његово Преосвештенство Епископ франкфуртски и све Немачке г. Сергије, после којег је одржан свечани концерт Првог београдског певачког друштва. На празничној Литургији Епископу Иринеју су саслуживали домаћин, владика Сергије, протопрезвитери-ставрофори Петар Лукић, настојатељ Саборног храма у Београду, и Борисав Симић, настојатељ храма у Штутгарту, протопрезвитер Данило Радмиловић из Диселдорфа, презвитер Миленко Бакмаз из Штутгарта, протођакон Горан Ботошки и ђакон Александар Билић из Новог Сада.

После читања Јеванђеља, владика Иринеј се обратио верном народу пригодном беседом истакавши значај Видовдана у коме се огледа порука небеског непролазног Царства, за које су се определили Свети кнез Лазар и сви свети мученици косовски.

ЗВУЧНИ ЗАПИС БЕСЕДЕ:

 

На крају Литургије одржан је парастос за све пострадале од Косовског боја до данас. Владика Сергије је захвалио Епископу Иринеју на посети, која је поред заједничког литургијског празновања имала  за циљ   и уручење ордена Светог Саве, у име Светог Архијерејског Синода Српске Православне Цркве, евангеличком прелату г. Манфреду Вагнеру за труд и помоћ нашој Цркви и Православном богословском факултету Универзитета у Београду.

Извор: Епархија франкфуртска и све Немачке

Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у ШтутгратуВидовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у ШтутгратуВидовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у ШтутгратуВидовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у ШтутгратуВидовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту Видовдан у Штутграту