Quo Vadis, Србијо: 67) УЛОГА ПРОСВЕТЕ У ИЗГРАЂИВАЊУ ЛИЧНОСТИ ЧОВЕКА

 

 

Иза нас су избори а пред новом Владом је много реформских задатака. Процес реформе образовања је току. Докле се стигло са реформама и да ли су те реформе прилагођене нашем менталитету и економској ситуацији у нашој држави.

На основу истраживања појединих медија, не мали број просветних радника је незадовољан досадашњим реформама школског система. С друге стране јавност је подељена, једни тврде да је досадашњим реформама у школама урушен ауторитет просветних радника а са друге стране незадовољни родитељи кривицу за лош успех своје деце сваљују на наставнике. Да ли је истина негде између? Које су сличности и разлике нашег просветног система са образовањем на Западу? У чему се огледа мисија Православног удружења просветних радника „Гаврил Стефановић Венцловић“? Где су узроци за појаву све учесталијег насиља међу децом школског узраста? У којој мери мисија Цркве у савременом друштву, може да афирмише значај Просвете за напредак и стабилност нашег друштва?

 

Ово су нека од питања и недоумице на које ће одговорити:

гост емисије: господин Бојан Миљевић др физичких, наука из Новог Сада, и члан Управног одбора Православног удружења просветних радника „Гаврил Стефановић Венцловић“.

Коментари: Ваше утиске и размишљања о емисији можете проследити мејлoм на адресу: kvovadissrbijo@beseda.rs

 

Покровитељ емисије: ПЕКАРА МИЛАН

 

уредник и водитељ:

ђакон Лазар Мајсторовић,

вероучитељ