Published On: Пон, мај 25th, 2015

КОНЦЕРТОМ ГРУПЕ КОНСТАНТИН ИЗ НИША ЗАТВОРЕНЕ СПАСОВДАНСКЕ СВЕЧАНОСТИ

Спасовданске свечаности, које су по први пут организоване у Суботици, затворене су наступом чланова вокалног састава Константин из Ниша. У препуној Великој већници Градске куће у Суботици, у недељу 24. маја 2015. године, ова вокална група својим умилним певањем одушевила је публику. Низале су се једна за другом духовне композиције, али и световне, руске народне и етно песме из Србије.

Воклана група Константин, осована је 2008.године. Од тада до данас у сталној су потрази за новим музичким изразом кроз разноврсне жанрове и стилове. Учесници су многих фестивала, хуманитарних концерата, а одржали су и бројне наступе у престижним концертним дворанама попут Задужбине Илије М. Коларца и Сава центра у Београду. Иза себе имају много наступа, али и много награда. Прошле године, на Првом интернационалном такмичењу и фестивалу хорова у Врњачкој бањи, освојили су златну медаљу у категорији мушких локалних ансамбала. Годинама наступају у Пољској, на Фестивалу клапа. Иако долазе са југа Србије где клапе немају традицију, они и на овом фестивалу освајају награде.

Музички правци у којима група обликује свој начин певања су етно, евергрин, поп, рок, џез, филмска музика, али и духовна музика која је за чланове састава посебно изазовна. Воклана група Константин из Ниша има реноме. Својим наступима освајају публику широм Србије, али и Европе.