ДРУГИ СУБОТИЧКИ ХОРСКИ ФЕСТИВАЛ ДУХОВНЕ МУЗИКЕ

 

По благослову Његовог Преосвештенства Епископа бачког Господина Иринеја у суботу 02. децембра 2017. године, одржан је Други суботички хорски фестивал духовне музике, у Великој већници Градске куће.

На самом почетку Фестивала, све присутне и саме учеснике у име домаћина, поздравили су проф. Драгана Николић, диригент Црквеног хора Свети Роман Мелод и председник хора презвитер Звонко Ангелов, док је о самом хорском појању и лепоти самог људског гласа у извођењу духовних компонзиција говорио др Богдан Ђаковић, музиколог и диригент.

У овогодишњем програму учешће су узели Црквени хор Свети Георгије из Новог Сада, Црвени хор Свети Цар Константин и Јелена из Сомбора, Црквени хор Свети Георгије из Бечеја, Мешовити хор Шуматовац из Алексинца, Катедрални збор Албе Видаковић из Суботице и домаћин Црквени хор Свети Роман Мелод из Суботице.

И овогодишњи Фестивал је организован уз помоћ Српске православне црквене општине суботичке и Града Суботице.

Иако је улаз на Фестивал био слободан, он је био хуманитарног карактера јер су прикупљана новчана средства за лечење наше суграђанке др. Ђурђице Вукајловић,  којој је пре седам месеци дијагностикован редак облик карцинома, епидермалног саркома и која се тренутно налази на лечењу у Турској.

ФОТОГРАФИЈЕ