БОЖИЋ – 2018 У АРХИЈЕРЕЈСКОМ НАМЕСНИШТВУ СУБОТИЧКОМ

СУБОТИЦА

Свечаним празничним звонима, у поноћ, почело је прослављање празника Рођења Христовог – Божића. Велико повечерје са петохљебницом и у наставку Јутрење, служио је презвитер Звонко Ангелов, парох суботички уз саслужење протонаменсника Миодрага Шипке, архијерејског намесника суботичког.

ФОТОГРАФИЈЕ

У преподневним часовима дана Рођења Бога-Слова у телу-Божића, свету Литургију у Световазнесењском храму у Суботици, служио је умировљени протојереј-ставрофор Мирко Шипка, уз саслужење умировљеног презвитера Рада Шовљанског и превзитера Звонка Ангелова, пароха суботичког при Световазнесењском храму. Литургији су присуствовали представници Фрањевачког самостана из Суботице, гвардијан Зденко Грубер у пратњи са фратром Евгенијем Прчићем.

ФОТОГРАФИЈЕ

ХОРГОШ

Православни верници малог пограничног места Хоргоша, на северу Бачке, литургијским сабрањем и учествовањем у Светој тајни Причешћа, прославили су Рождество Христово. Свету Литургију у храму Прображења Господњег у Хоргошу служио је протонамесник Миодраг Шипка, архијерејски намесник суботички.

ФОТОГАРФИЈЕ

НОВИ ЖЕДНИК

У Светотројичном храму у Новом Жеднику, свтом Литургијом, коју је служио презвитер Далибор Ратник, месни парох, прослављен је најрадоснији хришћански празник Рођење Христово – Божић

ФОТОГРАФИЈЕ