УПОКОЈИО СЕ У ГОСПОДУ ПРОТОПРЕЗВИТЕР ЉУБОМИР СТАНКОВИЋ

На дан празновања Светог првомученика и архиђакона Стефана,9. јануара 2018. године, на Институту за кардиоваскуларне болести у Сремској Каменици, упокојио се протопрезвитер Љубомир Станковић, умировљени парох сиришки.

Заупокојена Литургија биће служена у храму Светог апостола и евангелисте Луке у Бегечу, у четвртак, 11. јануара 2018. године, са почетком у 9 часова, а  опело ће у истоименом храму почети у 12 часова.

Протопрезвитер Љубомир Станковић, рођен је 2. новембра 1943. године у Великој Врбици, Општина Кладово, од оца Сретена и мајке Љубице. После завршене основне школе у Алексинцу, уписао се у Богословију Светих Кирила и Методија у Призрену. Године 1966. ступио је у брак са Донком Мирков из Силбаша, са којом је имао троје деце кћер Јелену и синове Александра (сада свештеника) и Милана. У чин свештеника рукоположио га је, 2. новембра 1966. године, блаженопочивши епископ нишки Јован. Службовао је најпре у Тешици (Епархија нишка), а од 1971. у Мартоношу, Бегечу и Сиригу, одакле је и пензионисан 1. децембра 2006. године.

Вечан ти спомен, достојни блаженства и вечног спомена,  прото Љубомире!