ПРОСЛАВА СВЕТОГА САВЕ У АРХИЈЕРЕЈСКОМ НАМЕСНИШТВУ СУБОТИЧКОМ

СУБОТИЦА-На празник Првог Архиепископа српског Светог Саву, у суботу 27. јануара 2018. године, у Световазнесењском храму у Суботици,  светау Литургију је служио презвитер Илија Анђелић, парох суботички, уз саслужење протојереја-ставрофора Мирка Шипке, протонамесника Миодрага Шипке, архијерејског намесника суботичког, протонамесника Драгана Стокина, старешине храма и презвитера Звонка Ангелова, пароха суботичког.

ФОТОГРАФИЈЕ

У поподневним часовима, у Световазнесењском храму у Суботици, протонамесник Миодраг Шипка, архијерејски намесник суботички служио је Вечерње богослужење,  након чега је, већ по традицији, уследио празнични рецитал посвећен Светом Сави, где су присутна деца певали и рецитовали стихове песама посвећеним првом Архиепископу Српске Цркве-Светом Сави.

ФОТОГРАФИЈЕ

ПАЛИЋ- На сам дан празника светога Саве, света Литургију, у Храму светога пророка Илије служио је презвитер Вељко Васиљев, месни парох. Велики број деце је присусво молитвеном сабрању и приступио Светој Тајни Причешћа, а после свете Литургије, су рецитовали похвалне песме о светом Сави.

У наставку истога дана, Основној школи Мирослав Антић, са почетком у 11:30 часова, резањем славског колача, почео је пригодан програм у част светог Саве.

Увече, по већ устаљеној пракси, у Парохијском дому уприличена је трпеза љубави за чланове Црквеног одбора и парохијане.

ФОТОГРАФИЈЕ

АЛЕКСАНДРОВО – Празник Првог српског просветитеља светог Саве Немањића, свечано је прослављен у Александрову, надомак Суботице.

На сам дан, служена је Света Литургија,са почетком у 09,оо чсасова, коју је служио протонамесник Гордан Увалић, месни парох.

Школски програм у Основној школи Свети Сава, која се налази одмах поред храма, започет је у 11,оо часова у препуној школској сали, на чијем почетку је извршен обред благослова кољива и колача.

Вечерња служба је служена у 16,оо часова, на којој је током певања тропара Светог Саве, окађено и освећено кољиво и славски колач, који су припремили ученици Сара Миленковић и Теодор Увалић.

Залог кумства за наредну годину су предали Урошу Пјанићу, ученику из Александрова.

На рецитацијама у храму, учествовала су деца која похађају верску наставу у школи, 40 предшколске деце из забавишта, као и 15 деце из Бикова.

Подељено је 150 светосавских пакетића, за чију припрему су се потрудили: Предраг Петричевић, власник СМБ градње, Немања Граховац, Никола Ђуран, Жељко Нинковић и Бранко Шипош, власник предузећа Драгуљ.

Пригодно славље је настављено у Дому Светог Саве.

ФОТОГРАФИЈЕ

НОВИ ЖЕДНИК – У част Првог архиепископа српског светог Саве, у храму Свете Тројице у Новом Жеднику, служена је Света Литургија којом је началствовао месни парох,  презвитер Далибор Ратник. У  пригодном Светосавском програму наступила су деца која су у част нашег просветитеља извела рецитал и на дар добила пригодне поклоне .

                                                            презвитер Далибор Ж. Ратник

ФОТОГРАФИЈЕ