ПАРАСТОС И ТРИБИНА ПОСВЕЋЕНА МИХАЈЛУ ПУПИНУ У СУБОТИЦИ

У поводу осамдесеттреће године од упокојења Михајла Пупина, великог српског научника, проналазача и професора, банатског чобанчета који је благодаћу Божијим и благословеним трудом оплеменио себе и живот света, у понедељак 12. марта 2018. године, у Световазнесењском храму  у Суботици, служен је парастос уз присуство верног народа и свештенства суботичког храма.

ФОТОГРАФИЈЕ

На велику радост свих слушалаца , Александра Нинковић Ташић, гостовала је на таласима Радио Славословља и са нама поделила причу о њеној потрази за животом Михајла Пупина, али и Николе Тесле, Милутина Миланковића, али и екслузивну информацију о књизи који преводи а коју је платио и издао сам Михајло Пупин, супервизор је био Св. Владика Николај,  то је књига којом М. Пупин и Св. Владика Николај траже заштиту српских манастира и цркава које су угрожене у Великом рату, након равно сто година.

Разговор

 

ФОТОГРАФИЈЕ

Истог дана, у вечерњим часовима, у свечаној сали Велике већнице Градске куће одржана је трибина под називом НАУКА МЕ ЈЕ УЧИНИЛА БОЉИМ ХРИШЋАНИНОМ – Михајло Пупин Идворски, на којој је, као и увек, о Михајлу Пупину, надахнуто, говорила жена која га је и донела у земљу Светог Саве, Александра Нинковић Ташић, историчарка, потпредседница Образовно-истраживачког друштва Михајло Пупин.

ФОТОГРАФИЈЕ