ПАРОХИЈСКА РАДИОНИЦА У СЕНЋАНСКОЈ ПАРОХИЈИ

На обали Тисе, у, не тако великом, граду Сенти, са око 1.200 верујућих православних душа и 6 православних домова у својој околини, живи и  ради, заједница у слози и љубави, у оквиру Српске Православне Црквене Општине сенћанске. Храм у самом центру града посвећен је Светом Архангелу Михаилу.

Вредне парохијанке, окупљене око Кола српских сестара, у договору са свештеником Далибором Зарићем, надлежним парохом, покрећу радионицу у којој желе да сачувају од заборава све оно што су вредне руке  њихових бака некада радиле, па да још лепше и боље, пренесу научено на млађу генерацију.

Отац Далибор Зарић истиче, да је велика радост свих била у организовању овакве радионице као и осмишљавању тема за веронауку за одрасле, која се такође одржава једном недељно у сали Црквене Општине, чији је циљ био окупљање, разговор, васпитање у вери:

Како им време дозвољава вредне жене сенћанске парохије, уједно и чланице Кола српских сестара, сваког петка једва чекају да уз причу штрикају, хеклају, шију, везу, а и да науче како се праве старинске погаче по бакиним рецептима.

Лепо је видети и чути причу у којој одишу  доброта, радост и смех и у коју су укључени сви од најстаријег до најмлађег члана ове заједнице, као права породица, јер породица јесте Црква у малом.

ФОТОГРАФИЈЕ