ДУХОВНА ТРИБИНА – САВРЕМЕНИ ПРОБЛЕМИ У ХРИШЋАНСКОМ БРАКУ

У Световазнесењком храму у Суботици, у недељу 10. јуна 2018. године, уз присуство верног народа и братства храма свету Литургију је служио презвитер Александар Јовановић, парох при Световазнесењском храму у Жаркову код Београда.

Након прочитаног Јеванђељског одељка, о Александар је упутио слово поуке:

Повод гостовања у Суботичкој Црквеној Општини, презвитера Александра Јовановића, било је одржавање Духовне Трибине под називом Савремени проблеми у хришћанском браку, која је изазвала велико интересовање међу верницима ове заједнице.

Кључ доброг родитељства је у добром и благословеном супружанству, прво ја и она, а онда ја и она као отац и мајка, увек блискост са Христом он је ту да га не заборавимо, поготово када долазе перипетије, вазда имајмо  на уму да је Господ присутник и трпник брака, све што ја њој, она мени, ми обоје њему истакао је у свом предавању о. Александар, са поруком немојте стављати тачку где Бог ставља запету, гду су три тачке ставите узвик, знак питања, али наставите даље, немојте заустављати оно што није заустављено, само храбро, а храброст долази када се не уздамо превише у себе, дајемо све од себе, али се  у коначно не уздамо превише у себе, дајемо простора Христу да његова буде задња.

ФОТОГРАФИЈЕ