ПРОСЛАВА ВИДОВДАНА У СЕНТИ

У навечерјe празника Видовданa, празнично вечерње богослужење служио је належни парох уз присуство верног народа из Сенте.

ФОТОГРАФИЈЕ

На сам дан празника Видовдана у 9.00 часова, свету Литургију је служио надлежни парох презвитер Далибор Зарић. Након заамвоне молитве служен је парастос свим Косовским мученицима и Новомученицима српским.

ФОТОГРАФИЈЕ

У послеподневним часовима, настављено  је саборовање служењем Вечерњег богослужења, на којем је началствовао протојереј-ставрофор Ђорђе Ђурђев парох у Новом Саду, уз саслужење, протонамесникâ Бошка Симића, пароха кљајичког, Гордана Увалића, пароха александровачког и презвитерâ Далибора Ратника, пароха чантавирског, Илије Анђелића, пароха суботичког, Радована Маљковића, пароха ађанског, Звонка Ангелова пароха суботичког, Стефана Тубића, пароха у Бачком Добром Пољу. На вечерњем су такође присуствовали свештеници из Републике Хрватске, протојереј-ставрофор Драгомир Живанић парох негославачки, протојереји Драгослав Шалајић и Ненад Лазић пароси тењски као и из Епархије банатске Александар Павловић парох санадски.  Присутном  верном народу обратио се протојереј-ставрофор Ђорђе Ђурђев парох у Новом Саду, који је у својој наданутој беседи говорио о несебичном труду и залагању који узносимо Господу за спасење. Након вечерњег богослужења припремљен је културно – уметнички програм за све присутне које је припремио надлежни парох са сарадницима.

ФОТОГРАФИЈЕ