ИВАЊДАН-СЛАВА У БАЧКОМ ДУШАНОВУ

Прослава празника Рођења Светог Јована Претече за вернике Бачког Душанова, заједнице која броји 25 домаћинстава при парохији чантавирској, почела је светом Литургијом у богомољи Свете Тројице у Новом Жеднику. После евхаристијског сабрања којим је началствовао надлежни парох, крај спомен плоче на капели у Бачком Душанову служен је парастос солунским добровољцима и оснивачима Бачког Душанова.

Молитвено славље је настављено у Бачком Душанову у поподневним часовима на освештаном земљишту за изградњу Храма, где је постављен Часни Крст, служењем вечерњег богослужења, резањем славког колача и освећењем славског жита, чином, којим је началствовао високопречасни протојереј Стојан Билић, парох новосадски уз саслужење високопречасног протонамесника Јована Кисина, пароха молског, восокопречасног протонамесника Горана Артукова, пароха плаванскога и пречасног презвитера Далибора Зарића, пароха сенћанскога.

Кум овогодишње храмовне славе био је господин Милош Спајић са породицом из Бачког Душанова, а кумство од њега преузео је пречасни презвитер Далибор Зарић, парох сенћански. Пригодном речима присутном народу обратили су се високопречасни протојереј Стојан Билић и парох чантавирски, презвитер Далибор Ратник.

ФОТОГРАФИЈЕ