БОГОРОДИЧИНИ ДАНИ 2018 – СЛАВА БИБЛИОТЕКЕ

У оквиру БОГОРОДИЧИНИХ ДАНА 2018, на празник Преноса моштију Светог првомученика и архиђакона Стефана, у среду 15. августа 2018. године, прослављена је слава Библиотеке Црквене општине суботичке. Чином освећења жита и резања колача, началствовао је протонамесник Миодраг Шипка, архијерејски намесник суботички, уз присуство катихете Јована Мајсторовића, библиотекара и верног народа. Црквена библиотека тренутно броји сто педесет својих чланова, а поседује око тринаест хиљада наслова, од тога шест хиљада на српском језику, поред књига из теологије поседује књиге из историје, права, философије као и књиге на страним језицима: француском, мађарском, немачком, руском као и богату периодику, старе наслове, Бранково коло. У склопу библиотеке постоје књиге намењене дечијем узрасту.

Уз помоћ благочестивих донатора, број књига се постепено увећава. Тренутно су најчитанија дела Св. владике Николаја Велимировића. Библиотека ради сваки радни дан од 10.00-12.00 часова.

Поводом славе Библиотеке уприличена је и Књижевно-духовна трибина, на тему ДОСТОЈЕВСКИ И ЦРКВА, говорио је дипломирани теолог, вероучитељ Ненад Плавшић. У свом говору предавач се осврнуо на живот и дело овог великог писца.

ФОТОГРАФИЈЕ