ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ СВЕТИЊАМА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

Милошћу Божијом и у организацији Службе за поклоничка путовања Православне Епархије бачке Светињама у походе, група поклоника из Суботице предвођена, архијерјским намесником, Миодрагом Шипком у периоду од 05. – 07. октобра 2018. године, обишла је светиње Епархије жичке као и светиње Рашко-призренске и косовско-метохијске.

Првог дана поклоничког путовања верници су се поклонили светињама манастира Жиче, а у манстиру Студеници су присуствовали вечерњем богослужењу.

У наставку поколничког путовања група суботичких поклоника ушла је на територију Епархије рашко-призренске где су као циљ свог путовања походили манастире Пећку Патријаршију, Високе Дечане, цркву у Великој Хочи, манастир Зочиште, манастир Светих Архангела код Призрена, богословију Светих Кирила и Методија у Призрену, храм Богородице Љевишке, саборну цркву у Призрену као и манастире Грачаницу и Бањску.

Светом Литургијом у манастиру Светих Архангела код Призрена началствовао је архијерјски намесник суботички Миодраг Шипка уз саслужење презветра Илије Анђелића и настојатеља ове свете обитељи високопреподобног архимандрита Михајла.

ФОТОГРАФИЈЕ