СЛАВА ХРАМА У СЕЛУ АЛЕКСА ШАНТИЋ

Другог дана празновања празника Силаска Светог Духа на апостоле, када Света Црква прославља помен Свесвете и Животворне Тројице,  Храм у Алекса Шантићу је прославило своју славу. Евхаристијско сабрање је предводио протонамесник Петар Тривуновић, парох чурушки, уз саслужење презвитера: Илије Анђелића, из Суботице, и Пере Анђелића, месног пароха. Отац Петар је, поучио верни народ
протумачивши прочитани одељак из Светог Јеванђеља. Учешће у Литургији је узео велики број верника из села и из околних места. Радост у нови Храм, који је у процесу завршетка грађевинских радова, унео је велики број деце својим учешћем у светом богослужењу. По свршетку свете Литургије и литије око светог Храма, пригодан програм изведен је од стране ученика веронауке из Основне Школе Алекса Шантић.         

Вечерњим Богослужењем предстојао је протојереј Јовица Мојсиловић, парох кањишки, уз саслужење више свештеника наше епархије . Пригодним словом, верном народу, се обратио отац Бранислав Спасојев, парох из Кљајићева, поучавајући их о крепости и сили благодати Свесветога Духа која се излива на све нас окупљене у Светом Храму. Уздарје Троједином Богу, у виду хлеба, вина и жита ове године је у име читаве заједнице принео благочестиви Господин Петар Илишковић, са породицом. По вечерњем Богослужењу и чину освећења славских дарова, испред Светог Храма је уприличен културно-уметнички програм у организацији Црквене Општине, Месне Заједнице и Основне Школе у Алекса Шантићу.

ФОТОГРАФИЈЕ