ПРОСЛАВА ВИДОВДАНА – СЕНТА 2019

У навечерју празника Видовдан, празнично бденије је служио протојереј Стојан Билић, парох новосадски уз саслужење презвитера Пере Анђелића, пароха пачирског.

На сам дан празника Видовдана, свету Литургију је служио надлежни парох презвитер Далибор Зарић, уз саслужење протојереја Дина Чокова из Великог Семиклуша из Епархије темишварске. На евхаристијском сабрању појали су чланице састава Бисери из Великог Семиклуша из Епархије темишварске. Након заамвоне молитве уприличен је парастос свим Косовским мученицима и Новомученицима српским од Косова до данас.

У послеподневним часовима на дан празника, настављено  је саборовање служењем вечерњег богослужења на којем је началствовао протојереј-ставрофор Ђорђе Ђурђев парох у Новом Саду, уз саслужење протојереја Дина Чокова пароха у Великом Семиклушу, презвитера Далибора Ратника пароха чантавирског, Илије Анђелића пароха пачирског, Радована Маљковића пароха ађанског, Стефана Тубића пароха у Бачком Добром Пољу, Милоша Петровића пароха у Црвенки и Дарка Ивковића ђакона у Суботици. На вечерњем су присуствовали свештеник из Републике Хрватске, протојереј-ставрофор Слободан Блажић, парох у Борову Насељу, протонамесник Гордан Увалић парох у Александрову и из Епархије банатске Александар Павловић парох у Санаду.  Присутном  верном народу обратио се протојереј-ставрофор Ђорђе Ђурђев парох у Новом Саду, који је у својој надахнутој беседи говорио о несебичном труду и залагању који узносимо Господу за спасење. Након вечерњег богослужења припремљен је културно – уметнички програм за све присутне које је припремио надлежни парох са сарадницима.

ФОТОГРАФИЈЕ